HABER DETAYI

17 Temmuz 2020 16:35

Taşpınar Dergisinin 23. sayısı çıktı

Taşpınar Dergisinin 23. sayısı çıktı

Afyonkarahisar tarihine ışık tutan Taşpınar Dergisi’nin 23. sayısı okuyucularıyla buluştu.Yerel kültürü tanıtma ve aktarma gayretiyle hazırlanan Taşpınar Dergisi’nin yeni sayısında da ilk kez okuyacağınız konular, ilk kez göreceğiniz fotoğraflar ve belgeler yer alıyor.

1950 yılına kadar aralıksız olarak 161 sayı çıktıktan sonra çeşitli aralıklarla yayımlanan Taşpınar Dergisi’nin yeni sayıları okuyucusuyla buluşmaya devam ediyor. Bir Misyonerin Gözünden Afyonkarahisar’da 1902 Yılında Yaşanan Büyük Yangın, Afyonkarahisar’daTapulama Çalışmaları, İngiliz Basınında Büyük Yangın, Ebu’l Mücahid Külliyesi, Anadolu Tarihinin Gizli Kalmış  Beldesi Çayırbağ, Afyonkarahisar’da Kırpınarı Karaadilli Yağlı Güreşleri, Mısırlı Prens Kadriye Hüseyin’in Afyonkarahisar Notları Bir Esnaf Hikayesi Keçeci Yaşar Usta gibi daha pek çok ilginç konuyu Taşpınar Dergisinde bulabilirsiniz.

Başkan’dan

Taşpınar Dergimizin 23.sayısıyla merhaba… 22. sayımızın çıkmasının hemen ardından tüm dünya ve ülkemizin karşılaştığı musibet hayatımızın merkezine oturdu. Bizler de yerel yönetimler olarak merkezî yönetimin aldığı kararlar çerçevesinde hızlı bir biçimde bu musibetin hemşehrilerimizi etkilememesi için tüm imkânlarımızla seferber olduk. Şükürler olsun ki kötü günleri geride bıraktık. Fakat tedbiri elden bırakmamak gerektiğinin bilincinde olmalıyız.

Elbette ki musibetle mücadele sadece tıbbî alanda olmuyor. Bu anlamda tıbbi tedbirlerimizle beraber evlerinde hizmet bekleyen insanlarımız için kültürel anlamda da elimizden geleni yapmaya çalıştık. Evlerinize kapandığınız günlerde Mehteran Takımımızın, Folklor ekibimizin sokak etkinlikleri ile sizleri mutlu etmeye çalıştık.

Geride kalan zamanda Ramazan’ı da idrak ettik. Önceki Ramazanlara göre buruk bir ay ve bayram geçirsek de asıl bayramın ibadetlerimizi en sağlıklı bir biçimde yapabilme imkânı olduğunun da bilincindeyiz.

Bütün bunlar bizi hizmetlerimizden elbette alıkoyamazdı. Bu sürede Taşpınar Dergisi’de sizler için 23. sayısı ile her zaman ki gibi özenle hazırlandı. Bu sayıda da şehrimizin tarihi, kültürü, sanatı ile dolu dolu birbirinden farklı konular, konuklar var. Yazıları, araştırmaları ile  şehrimizin tarihine, kültürüne,edebiyatına kalıcı izler bırakan kalem erbabına teşekkür ederim. Bir sonraki sayımızda buluşmak dileği ile hepinize keyifli, bereketli okumalar diliyorum.

Firma Bilgileri

Afyonkarahisar Belediyesi
0 272 214 4255 Firmaya Git

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.